Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

MENÜ

Adományok

Gyülekezetünk bevételeinek tetemes részét az önkéntes adományok képezik. Ha gyülekezetünket kívánja támogatni akkor azt többféleképpen is megteheti:

  • Gyülekezeti tagjaink egyházfenntartói járulékot fizetnek. Az egyházfenntartói járulék összegében Egyházunk Zsinatának ajánlásához tatjuk magunkat, azaz mindenkinek az éves nettó jövedelmének az 1%-a az egyházfenntartói járulék éves összege, amellyel egyházközségünk minden tagja támogatja gyülekezetünk működését (ez azt jelenti, hogy pl. egy havi 100.000.-Ft-os nettó jövedelem 1%-a havi 1.000.-Ft, azaz egy évre: 12x1.000=12.000.-Ft). - Természetesen nem kérünk senkitől bércédulát, mindenki lelkiismerete szerint adakozik: Istennek adakozunk, nem embereknek. Emellett a presbitérium meghatározott egy minimum összeg et is, aminek a mértéke: 12.000,-Ft/fő/év. - Fontos még elmondani, hogy az egyházfenntartói járulékot nem kell egy összegben kifizetni, részletekben is fizethető. Többen a havi fizetést választják akár banki átutalással, akár személyesen az istentiszteletek előtt vagy után, mások pedig a lelkészi hivatalban. (QR kód az egyházfenntartói járulék átutalásához.....)
  • Lehetőség van arra, hogy céladománnyal egy bizonyos szolgálatot, ügyet támogassunk. Ezeket a céladakozási lehetőségeket időről-időre kihirdetjük.
  • Hozhat hálaáldozatot Isten dicsőségére . Amikor valamilyen szabadítását, örömét éljük át Istennek, kifejezhetjük hálánkat ilyen módon is Iránta. Isten dicsőségére adakozhat (csak néhány példát említve) akinek gyermeke, unokája született; meggyógyult; sikeres műtéten esett át; munkát kapott; évforduló van a családban, stb.
  • Adója 1 % -ával is támogathatja közösségünket. A Miskolci Műemlék Deszkatemplomért Alapítvány részére személyi jövedelemadó 1%-át felajánlhatja. Az alalpítvány céljai közé tartozik: A Miskolci Mûemlék Deszkatemplom, mint nemzeti mûemlékvagyon védelme, megõrzése, kulturális örökség megóvása, és e tárgykörben, valamint hitéleti feladatok ellátása érdekében kiadványok készítése.

Adományait befizetheti:

  • csekken (csekk kérhető a lelkészi hivatalban vagy a templomban)
  • készpénzben (a lelkészi hivatalban vagy a templomban)
  • átutalással

Egyházközségünk bankszámlaszáma: 10700086-73698681-51100005 (CIB Bank)

A Miskolci Műemlék Deszkatemplomért Alapítvány adószám: 18426571-1-05, bankszámlaszám: OTP 11734004-20433031